پزشکیان: ترامپ هنوز مردم ایران را نشناخته است / ما خواهان جنگ نیستیم بیانیه نمایندگان مجلس درباره مذاکرات با آمریکا: جمهوری اسلامی تنها به توافقی عادلانه و رفع کامل تحریم‌ها رضایت می‌دهد قالیباف: ایران هوشمندانه عمان را به عنوان واسطه مذاکرات انتخاب کرد دیدار مشاور امنیت ملی عراق و قاآنی در بغداد رئیس جمهوری وارد کرمانشاه شد سرلشکر سلامی: عبارات رئیس جمهور آمریکا بر ملت ایران اثر ندارد لایحه پالرمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام تصویب شد رهبر معظم انقلاب: ایستادگی در برابر ظالمان علّت دشمنی با ماست سرلشکر باقری: هر ۶ ماه شاهد ارتقاء چشمگیر توان دریایی ایران خواهیم بود سرلشکر سلامی: امروز قدرت ما ده‌ها برابر بیشتر از سال گذشته است/ ایران در مذاکرات، با شکوه ایستاده رئیس دفتر رهبر معظم انقلاب: قدرت ایران آمریکا را به مذاکره واداشته است سردار حاجی‌زاده: ایران امروز قوی‌تر از گذشته است/ تهدید نظامی علیه کشور واقعیت ندارد آیت الله سیستانی در دیدار با آیت الله جوادی آملی: نگاه ما به حوزه علمیه قم، هیچ تفاوتی با نگاه‌مان به حوزه نجف ندارد سرلشکر باقری: ممکن است دشمنان آغازگر یک درگیری باشند، اما پایان درگیری، زمان و مکان درگیری را ایران مشخص خواهد کرد پزشکیان: ایران و ازبکستان پاره‌های یک پیکرند

یادداشت| روحانی علیه روحانی

یک معنای مخالفت دولت با طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها این است که دولت روحانی مطمئن است طرف مقابل به تعهداتش عمل نخواهد کرد و روحانی می خواهد در جاده یک طرفه تعهدات برجامی باقی بماند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۵ - ۱۱ آذر ۱۳۹۹ - 2020 December 01
کد خبر: ۶۸۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر سینا زعیم‌زاده در یادداشتی به مسئله مخالف دولت با طرح اقدام راهبردی برای لغو تحریم‌ها که امروز در مجلس به تصویب رسید، نوشت: دولت حسن روحانی رسما اعلام کرد مخالف طرح هسته ای مجلس استغ طرحی که در آن عنوان شده در صورت عمل نکردن اعضای باقی مانده برجام به تعهداتشان ایران اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی را متوقف می کند.

معنای آشکار این مخالفت در وهله اول این است که دولت روحانی مطمئن است طرف مقابل به تعهداتش عمل نخواهد کرد و روحانی می خواهد در جاده یک طرفه تعهدات برجامی باقی بماند.

اما روح حاکم بر طرح مجلس چیست و روحانی چرا با آن مخالف است؟

فارغ از جزئیات فنی طرح که باید اهل فن بررسی کنند، کلان طرح یک معنای مشخص دارد، به هم زدن محاسبه طرف مقابل که در حال حاضر تحلیلش این است که هر کاری کند ایران هیچ واکنشی نخواهد داد و البته پر کردن دست ایران در مواجهه با آمریکا و اروپا حتی برای مذاکره احتمالی.

استدلال روحانی و تیمش برای مخالفت با این هدف خیلی روشن نیست مگر آنکه پای انگیزه های غیرملی و سیاست داخلی در میان باشد. این مخالفت نه عقلانی است و نه حتی با رفتار سابق روحانی همخوانی دارد.

روحانی در دوره اصلاحات و زمانی که مسئول تیم مذاکره کننده ایرانی بود چند باری از عملکرد دولت خاتمی و مجلس ششم برای خالی کردن دست مذاکره کننده ها گله می کند.

در کتاب امنیت ملی و دیپلماسی هسته ای، روحانی به تلاش مجلس ششم برای تصویب سه فوریت الحاق ایران به پروتکل اشاره می کند و می گوید به خاتمی گفتم اگر چنین چیزی تصویب شود من استعفا خواهم داد.

یا در همین کتاب می نویسد قبل از حضور وزرای خارجی اروپایی، خاتمی عنوان می کند ما تعلیق را می پذیریم، روحانی تیم مذاکره کننده را جمع می کند و می گوید این از رئیس جمهور آن هم از مجلس، مگر چیزی هم برای ما باقی گذاشتند که مذاکره کنیم (نقل به مضمون).

طرح مجلس یازدهم بدون قضاوت جزئیات، نگاهی ملی به مسئله قدرت سخت ایران دارد کاش آقای روحانی صادق باشد و دلیل اصلی مخالفتش را بگوید.

تسنیم

ارسال نظر